Skip to main content
outdoor fitness equipment

Träningsutrustning för utegym

Alla utegym ska vara planerade med innehållande träningsutrustning för en flexibel träning som passar alla åldrar. Vid utformning av utegym är det både en utmaning och en möjlighet.

NOORDs mission och vision är att skapa tilltalande redskap som samtidigt har till syfte att utmana folks fysiska behov. All vår träningsutrustning är designade och tillverkade för utomhusbruk med fokus på minimalt underhåll. De har inte några rörliga delar eller synliga skarvar. Den eleganta träningsutrustningen för utegym är idealisk för träning med egen kroppsvikt.

Dansk design och produktion
180 standard RAL-färger
Enligt EN 16630
Minimalt underhåll

Våra produkter

Spirer 110

Produktnr. NO-001

Spirer 700

Produktnr. NO-002

Spirer Box

Produktnr. NO-003-005

Spirer 900

Produktnr. NO-006

Spirer GHD

Produktnr. NO-007

Spirer Parallel Bar

Produktnr. NO-008

Spirer 1800

Produktnr. NO-009

Spirer 2300

Produktnr. NO-010

Spirer Monkey Bar

Produktnr. NO-011

Spirer Incline Bench

Produktnr. NO-012

Spirer Straight Bench

Produktnr. NO-013

Spirer Sign

Produktnr. NO-014

Spirer Mini Parallel

Produktnr. NO-015

Spirer Park Bench

Produktnr. NO-016

Spirer Pilates – Ø35/50/65

Produktnr. NO-017-019

Spirer EPDM Pilates

Produktnr. NO-020-022

Spirer Plateau – Ø75/100/150

Produktnr. NO-023-025

Spirer Battle Rope – Short

Produktnr. NO-026

Spirer Battle Rope – Long

Produktnr. NO-027

Spirer Sign – Vertical

Produktnr. NO-028

Spirer TRX – Short

Produktnr. NO-029

Spirer TRX – Long

Produktnr. NO-030

Spirer Double Monkey Bar

Produktnr. NO-031

Spirer Arched Monkey

Produktnr. NO-032

Spirer Workout Stairs

Produktnr. NO-033

Spirer Hammock

Produktnr. NO-034

Kontakta oss

För oss på NOORD börjar ett lyckat projekt med ett bra samarbete. Vi kan hjälpa dig hela vägen från den första idén till det färdiga projektet. Vi är en tillverkare av utomhusfitness och våra duktiga projektledare och grafiska formgivare hjälper dig att visualisera och välja den utrustning som bäst passar dina behov.

Vi tillhandahåller en färdig 3D-ritning av hela området så att du som kund enkelt kan se hur det färdiga projektet kommer att se ut.

UTEGYM - IDÉFÖRSLAG FÖR ANLÄGGNING

NOORDs träningsutrustning för utegym är avsedda för flera träningsformer

Träningsutrustning som alla kan använda

Professionellt och tillgängligt utomhusgym i hög kvalitet med redskap som är utformade så att alla kan använda dem oavsett styrka, konditionsnivå och ålder kräver god planering.

NOORD’s träningsredskap för utegym är skulpturala, funktionella och användarvänliga redskap som är en fröjd för ögat. När du ser vår träningsutrustning utomhus förstår du ofta direkt hur du ska använda den. Vår träningsutrustning för utegym är designad för att vem som helst ska kunna använda den. Det innebär att det är lätt för exempelvis rullstolsburna att förflytta sig till den från en rullstol eller att använda träningsutrustningen från en rullstol.

Det innebär även att man kan använda träningsutrustningen oavsett sin träningsnivå. Vi erbjuder utegym med maskiner och träningsredskap som tillåter olika övningar med olika svårighetsgrad.

outdoor fitness equipment

Olika former av träning utifrån NOORD’s träningsredskap

Med den träningsutrustning och de träningsredskap som NOORD erbjuder kan träningsformen variera nästan i det oändliga. Allt för att passa så många som möjligt oavsett ålder och träningserfarenhet.

Cirkelträning

Cirkelträning är ett sätt att strukturera träningen på, än egentligen en specifik träningsform. Cirkelträning kan skräddarsys så att det korrigerar obalanser som kan uppstå inom alla idrottsgrenar som utövas i en extrem grad eller på hög nivå. Därför kan ett cirkelträningsprogram utformas som anpassas till den enskildes behov. Cirkelträning är en slags konditionsträning som utgår från styrka, uthållighet, smidighet och koordination. Övningarna sträcker sig vanligtvis från 30 sekunder till fem minuter, varefter man går vidare till en annan övning. Cirkelträning kan utövas ända från nybörjare- till elitnivå.

Calisthenics

Calisthenics-träning är en träningsform där övningarna utförs utan extra vikter och kallas vanligtvis kroppsviktsträning. Calisthenics-träning har många fördelar eftersom man bara använder kroppens egenvikt som belastning, därför minskar skaderisken till ett minimum. Träningsformen når en bred målgrupp eftersom den kan skräddarsys med övningar på alla nivåer.

HIIT (High-Intensity Interval Training)

Calisthenics-träning är en träningsform där övningarna utförs utan extra vikter och kallas vanligtvis kroppsviktsträning. Calisthenics-träning har många fördelar eftersom man bara använder kroppens egenvikt som belastning, därför minskar skaderisken till ett minimum. Träningsformen når en bred målgrupp eftersom den kan skräddarsys med övningar på alla nivåer.

Cross training

Crosstraining är en varierad träningsform, där funktionella rörelser utförs med relativt hög intensitet. All crosstraining grundar sig på funktionella rörelser och rörelserna speglar de bästa aspekterna hos gymnastik, viktlyftning, löpning, rodd, kroppsviktsträning och mycket mera. Detta är en samling av livets kärnrörelser som bidrar till att flytta de största belastningarna de längsta avstånden på kortast tid. Den naturliga funktionella rörelsen har stor betydelse för övningar i crosstraining. Om övningarna utförs korrekt, minskas skaderisken till ett minimum.

outdoor fitness equipment

Träning med TRX och gummiband

Träningsredskapens enkla design ger möjligheter att använda olika tillbehör såsom TRX och gummiband under träningen. Sådana tillbehör passar perfekt vid rehabilitering liksom för de med nedsatt fysisk funktion. De olika tillbehören kan även användas som hjälpmedel för en specifik övning eller bara för att öka antalet övningar i träningsparken. Dessutom är TRX en snabbt växande trend som blir mer och mer populär i Danmark.

FAQ

Finns det garanti på träningsutrustning på NOORD?

NOORD ger tio års garanti på strukturella-, material- och produktionsfel. Garantin täcker inte fel som är ett resultat av försummat underhåll, normalt slitage, skada eller bleknade färger. Garantin kräver att NOORDs rekommendationer för installation och underhåll följs. Kontakta oss angående garantin om området ligger inom 5 km från saltvatten.

Läs mer om våra projekt
Outdoor exercise area for young people made by NOORD

Scandinavian Center Aarhus

Scandinavian Center i Århus erbjuder gratis utomhusträning I Århus finns det gott om möjligheter att motionera och träna utomhus. En av de platser där det är möjligt att träna gratis...

Read More
Activity park for outdoor urban activity with elegant dainsh designed outdoor equipment

Svanemøllen – Activity park

Faciliteter för fysisk aktivitet Under 2019 bjöds NOORD in för att bidra till Aktivitetsringen vid Svanemøllen. Målet var att skapa ett projekt där ”utformningen av lekanläggningar och anläggningar för fysisk...

Read More
Green oasis with elegant workout fitness equipment at Hudson River Park in New York

Manhattan, New York

Hudson River Park Manhattan Detta är ett fantastiskt projekt på Gansevoorthalvön i Hudson River Park som kommer att resultera i ett nytt rekreationsområde för New York-borna. Området byggdes ursprungligen på...

Read More
Kontakta oss

För oss på NOORD börjar ett lyckat projekt med ett bra samarbete. Vi kan hjälpa dig hela vägen från den första idén till det färdiga projektet. Våra duktiga projektledare och grafiska formgivare hjälper dig att visualisera och välja den utrustning som bäst passar dina behov. Vi tillhandahåller en färdig 3D-ritning av hela området så att du som kund enkelt kan se hur det färdiga projektet kommer att se ut.</p>

EnglishGermanSwedishDanish