Skip to main content

Om NOORD

Från frö till spirande design

2012 startade Steffen Svendsen NOORD, efter att ha avslutat sin utbildning som industriell designer vid VIA University College i Herning. Spirerne var hans examensprodukt.

Under Steffens tid i Herning upplevdes ett växande problem med konstföremål i det fria på Brænderigården i Viborg. Ett stort antal hade blivit sneda som resultat av att motionärerna använt dem för träning och stretching under sin löpning. Hur skulle man kunna undvika detta i framtiden?

Man erkände att det fanns ett behov och därmed uppstod uppdraget att skapa skulpturala redskap, speciellt utvecklade för träning och stretching. Personligen önskade Steffen att skapa ett uttryck som manifesterar den kraft som spirar i oss alla när vi inleder ett nytt kapitel i våra liv.

Ett frö planterades och spirade och därmed blev Spirerne till.

Läs mer

Spirerne – Gedigen dansk design

 

De funktionella träningsredskapen från NOORD passar en bred målgrupp, eftersom alla oberoende av ålder och nivå kan använda dem för olika övningar. Det tilltalar alltså både nybörjare och vältränade. Förutom calisthenics är träningsutrustningen designade, utformade och tänkta för flera olika träningsformer, såsom:

– Cirkelträning
– High-Intensity Interval Training (Hiit-träning)
– Crosstraining
– Träning med egen kroppsvikt (calisthenics)

Designen på de allsidiga träningsredskapen garanterar minimalt underhåll genom att inte ha några rörliga delar och varken behöver smörjas, rengöras eller efterspännas. Vid varje anläggning finns en skylt med instruktioner och en illustrativ användningsanvisning samt QR-kod som skannas för att visa olika övningar.

NOORD sätter en ära i att vara ett danskt företag och har därför valt att behålla produktionen inom landet. De material och tillverkningsmetoder som används har noggrant valts ut för att klara det nordiska klimatet och därmed uppnå lång livslängd. Läs mer om underhållet av NOORDs utrustning för utegym här, eller läs om NOORDs vision och mission här.

LÄS MER OM VÅR FITNESSUTRUSTNING FÖR UGEGYM

SwedishDanishEnglishGerman