Skip to main content
Active outdoor space with fitness equipment in Hong Kong at rooftop
Träning med utsikt över havet, bergen och staden

Takterrasser utnyttjas alltmer för avkoppling, grillkvällar och mycket annat. På NOORD har vi sett en ökad efterfrågan på träningsredskap med fotplattor för montering på takterrasser.

 

Träning med utsikt över havet, bergen och staden - ett prestigefyllt projekt av NOORD i Hongkong

Takterrasser kan innehålla både avkoppling, mysighet och utomhusträning.

Ett av NOORDs prestigefyllda projekt för installation av fitnessutrustning för utomhusbruk på vackra takterrassen i Hongkong högst upp i ett hyreshus, där du kan se ut över vattnet, bergen och staden medan du tränar. Arkitekten upptäckte NOORDs träningsutrustning när han ombads att utforma en estetisk, inspirerande utomhusmiljö med högkvalitativ, underhållsfri utrustning. Han ville montera produkterna på ett upphöjt trädäck i ljust trä och på flera nivåer, som kan användas både för träning och för återhämtning mellan träningspassen.

Dessutom prioriterade arkitekten att skapa en utomhusmiljö som var full av liv, med krukor och planteringar runt trädäcket med träningsutrustningen. Träningsutrustningen som arkitekten installerade är från danska NOORD och denna designserie kallas ”Spirerne” – eller ”Groddarna” på svenska, vilket passade väl in i hela filosofin för takterrassens atmosfär om att skapa en spirande miljö där man kan få ny energi.

Minimalistisk och estetisk dansk design

Den estetiska träningsutrustningen är minimalistisk och organisk i sin utformning och ser ut som användbara skulpturer som växer majestätiskt ur terrassbeläggningen. 

Takterrassen används dagligen av invånarna, som består av lokala och internationella affärsmän som äger en lägenhet i komplexet. Förutom fitnessområdet innehåller takterrassen en cocktailbar, en relaxavdelning med hängmattor och en jacuzzi. Utrustningen från NOORDs Spirer-sortiment har valts ut i två olika specialfärger som arkitekten noggrant valt ut.

NOORDs träningsutrustning för utomhusbruk är det perfekta alternativet till de vanliga designalternativen för takterrasser. Den populära träningsutrustningen finns i regnbågens alla färger och är lätt att passa in i en extraordinär utomhusdesign för uterummet. Se en färgkarta med NOORDs standardfärger här.

Rooftop elegant sport equipment for training from Noord

Det är enkelt och lätt att installera träningsutrustning på tak och terrasser

Förutom den vackra installationen på träterrassen i Hong Kong används fitnessutrustningen på många ställen där ytan inte är jord. På toppen av byggnaderna vid Sankt Hans psykiatriska sjukhus i Roskilde har man skapat små innergårdar där utrustningen ingår. I Sverige har de installerats på toppen av ett underjordisk parkeringshus, och vid Scandinavian Center i Århus har redskapen installerats på ett betongdäck, på en innergård och ovanpå taket till ett ungdomsboende.

Träningsutrustningen är lätt att installera, eftersom den kan levereras för installation på terrasser, oavsett om ytan är av betong, asfalt eller järn. Utrustningen finns med en specialfot som är utformad för installation på ytor där man inte kan gräva utan istället måste kunna skruva fast verktygen. Läs mer om montering på takterrasser här.

Läs mer om våra projekt
Outdoor fitness equipment for parks and urban areas
Elegant fitnesspark i Roskilde, Danmark

Elegant fitnesspark i Roskilde, Denmark NOORD Outdoor Fitness har levererat en fitnesspark med träningsredskap för utomhusbruk och wetpour-gummibeläggning till Roskilde kommun i Danmark. Placeringen av parken har valts så att...

Read More
Outdoor exercise area for young people made by NOORD
Scandinavian Center Aarhus

Scandinavian Center i Århus erbjuder gratis utomhusträning I Århus finns det gott om möjligheter att motionera och träna utomhus. En av de platser där det är möjligt att träna gratis...

Read More
Park area with durable fitness equipment from NOORD
Parks with SUDS technology

Stadsparker med SUDS-teknik och träningsutrustning Parker runt om i världen håller på att omvandlas till multifunktionella områden som fungerar både som grönområden och som lokala vattenuppsamlings- och dräneringsanläggningar. Detta sker...

Read More
Memphis - Tom Lee Park
Tom Lee Park

NOORD träningsutrustning i Tom Lee Park Installationen av NOORDs träningsutrustning i Tom Lee Park främjar inte bara motion och välbefinnande utan förbättrar också parkens övergripande attraktivitet och funktionalitet. Tom Lee...

Read More
Kontakta oss

För oss på NOORD börjar ett lyckat projekt med ett bra samarbete. Vi kan hjälpa dig hela vägen från den första idén till det färdiga projektet. Våra duktiga projektledare och grafiska formgivare hjälper dig att visualisera och välja den utrustning som bäst passar dina behov. Vi tillhandahåller en färdig 3D-ritning av hela området så att du som kund enkelt kan se hur det färdiga projektet kommer att se ut.</p>

EnglishGermanSwedishDanish