Skip to main content
Outdoor fitness equipment on a beautiful avenue in Trekroner - Roskilde
Elegant fitnesspark i Roskilde, Denmark

NOORD Outdoor Fitness har levererat en fitnesspark med träningsredskap för utomhusbruk och wetpour-gummibeläggning till Roskilde kommun i Danmark.

Placeringen av parken har valts så att träningen är lättillgänglig för både studenterna vid Roskilde universitet och Absalon samt för de boende i de omgivande bostadsområdena.

Elegant fitnesspark i Roskilde, Danmark

NOORD Outdoor Fitness har levererat en fitnesspark till Roskilde kommun i Danmark.

Trekroner är ett naturskönt område i Roskilde med egen tågstation, olika boendeformer, ett attraktivt och centralt beläget affärsområde, Roskilde Universitet (RUC) och yrkesskolan Absalon – och det är nära till Köpenhamn.

Roskilde kommun är mitt uppe i utvecklingen av Trekronerområdet och målet är att utveckla det till en självständig stadsdel där bostäder, universitet och företag kompletterar varandra och där kunskap, miljö och natur är de drivande idéerna i stadsutvecklingen.

Placeringen av fitnessparken

Som en del av visionen bestämde man sig för att skapa en utomhusfitnesspark och Roskilde kommun, i samarbete med Trekronerrådet och RUC, kom på idén att placera denna fitnesspark på Lysalléen. Här finns hela paletten av både bostadsrätter och hyresrätter, äldreboenden, studentbostäder, lägenheter och villor samt företag på båda sidor om allén.

Den ena änden av Lysalléen slutar vid grundskolan i Trekroner, den andra ligger upp till Trekronersjön med RUC och Absalon Professional School precis på andra sidan sjön – och man bestämde sig för att sätta upp träningsutrustningen så nära sjön som möjligt. Just denna placering tillgodoser bland annat ett stort önskemål från studenterna på RUC och ger enkel åtkomst för både boende, studenter och andra användare i alla åldrar.

Valet av träningsutrustning föll på NOORDs Spirer-serie – elegant och långlivad träningsutrustning som kräver minimalt med underhåll. Eftersom det finns otaliga ledningar i underjorden – både nya och gamla – var det enda alternativet att placera redskapen i en rak linje, där träningsredskapen dessutom flankeras av träd, vilket ger en fantastisk känsla av att vara ute i naturen mitt i stadsrummet!

Outdoor fitness equipment for parks and urban areas

Fitnessutrustning för alla nivåer och åldersgrupper

Roskilde kommun har valt ut 16 träningsredskap och en Spirer-skylt med inspiration till övningar som kan utföras på de olika träningsredskapen. Det valda sortimentet tilltalar träning av en bred åldersgrupp och är också utmanande för alla, oavsett nivå. Redskapen i Spirer-serien är utformade så att användaren själv kan bestämma hur mycket belastning man vill ha i varje övning. Att träna med sin egen kroppsvikt är dessutom idealiskt för både styrketräning och konditionsträning, men även rehabilitering, då denna träningsform minimerar risken för överbelastningsskador.

NOORDs träningsredskap för utomhusbruk, som består av eleganta pulverlackerade stålrör, kan levereras i 180 olika UV-stabila RAL-färger och har inga rörliga delar. Det betyder att det inte finns några skruvar, bultar eller annat som kan tas bort från utrustningen och användas för vandalism. Samtidigt kräver träningsutrustningen från NOORD ett minimum av underhåll. Läs mer om vårt sortiment av träningsutrustning här.

Läs mer om våra projekt
Green oasis with elegant workout fitness equipment at Hudson River Park in New York

Manhattan, New York

Hudson River Park Manhattan Detta är ett fantastiskt projekt på Gansevoorthalvön i Hudson River Park som kommer att resultera i ett nytt rekreationsområde för New York-borna. Området byggdes ursprungligen på...

Read More
Outdoor durable fitness equipment in Potsdam Berlin made by NOORD

Minsk Terrasserne

Bytorv i Postdam fick utomhusträningsutrustning Vi på NOORD är glada över att vara representerade på detta magnifika nya torg i Potsdam, som är både ett historiskt och modernt utrymme som...

Read More
Memphis - Tom Lee Park

Tom Lee Park

NOORD träningsutrustning i Tom Lee Park Installationen av NOORDs träningsutrustning i Tom Lee Park främjar inte bara motion och välbefinnande utan förbättrar också parkens övergripande attraktivitet och funktionalitet. Tom Lee...

Read More

Kontakta oss

Om du letar efter en professionell affärspartner har du kommit till rätt ställe. Vi är stolta över att kunna erbjuda en utomordentligt bra service. Vårt team har många års erfarenhet och vi finns gärna till hands när du behöver råd eller sparring för ditt projekt.

EnglishGermanSwedishDanish