FAQs

De 17 vanligaste frågorna

Ditt projekt är unikt! Välj mellan 180 RAL-färger - det kostar inget extra! Hämta färgkort här.

Ja, det finns under  "Utformningsförslag" (här). Du är också välkommen att kontakta oss för ytterligare visualiseringar. Kontakta oss här: info@noordoutdoorfitness.se

NOORD hjälper gärna till med att designa en unik lösning för ett enskilt uppdrag, baserat på dina önskemål och behov. Våra duktiga rådgivare utarbetar en 3D-visualisering av området som gör det lättare för dig att föreställa dig hur det färdiga resultatet kommer att se ut. Du skickar oss helt enkelt uppgifter om och gerna också foton av platsen.

NOORD erbjuder tio års garanti på strukturell-, material- och produktionsrelaterade fel på ståldelarna.

Träningsutrustningen från NOORD Outdoor Fitness kräver minimalt underhåll. Stenar, grenar, stål och andra föremål som kan leda till vandalism måste dock omedelbart avlägsnas från övningsområdet. Tänk på att band, rep, stål, sand och grus också sliter hårt på utrustningen.

Utrustningens pulverlackering bör rengöras och underhållas regelbundet för att bevara dess dekorativa och skyddande egenskaper - vi rekommenderar att utrustningen tvättas minst en gång om året under den årliga inspektionen, då en inspektionsrapport bör fyllas i.
Tvättning sker bäst med varmt vatten med ett milt tvättmedel som appliceras med en vanlig tvättborste. Skölj med trädgårdsslang.

Om ytan är kraftigt nedsmutsad ska mineralterpentin användas för att avlägsna föroreningarna.

Ladda ner vår kompletta underhålls- och reparationsguide här (engelsk version).

Skicka e-post till: info@noordoutdoorfitness.se. Vi skickar gärna en prislista till dig.

Alla NOORD produkter levereras med installationsinstruktioner. Om du klickar på en produkt under "Träningsutrustning" hittar du monteringsanvisningar som du kan ladda ner  - eller så kan du få alla instruktioner här.

Ja, inga problem: för montering på tak och terrasser har vi konstruerat särskilda fötter som gör det möjligt att skruva fast produkterna. Här hittar du ett exempel

Vi levererar över hela världen! Våra leveransvilkor är FCA Danmark (Incoterms), men om du vill hjälper vi gärna till med att ordna transport på land, till sjös eller med flyg. 

När projektet har bestellts begär vi 30% av beloppet i handpenning mot en proformafaktura. När vi har mottagit betalningen börjar vi produktionen och när allt är klart för leverans och har inspekterats av dig, ber vi om överföring av det resterande beloppet. Om du inte har möjlighet att göra en inspektion på plats, hjälper NOORD gärna med foton av leveransen. När vi har mottagit det resterande beloppet överlämnas försändelsen till transportören.

Våra leveransvilkor är FCA Danmark (Incoterms), men om du vill hjälper vi gärna till med att ordna transport på land, till sjös eller med flyg. 

NOORD har genomfört en djupgående studie om utrustning i stadsområden. Studien visade vilka produkter i offentliga utrymmen som är mest utsatta för slitage, vatten, vind och väder. Resultaten af denna studie låg senare till grund för utformningen av NOORDs produkter. Därför använder vi inga skruvar eller bultar vid tillverkningen av träningsutrustningen och konstruerar den utan rörliga delar. Träningsutrustningen är tillverkad av stål med rostskydd och pulverlackering. De valda materialen garanterar en lång livslängd.

NOORDs fitnesskoncept är utformat för flera olika träningsformer, t.ex.  crossfit, calisthenics (kroppsviktsträning), HIIT (högintensiv intervallträning), cirkelträning och tillbehör (träning med TRX och gummiband). NOORDs funktionella träningsutrustning når därmed en bred målgrupp, eftersom människor oberoende av ålder och nivå kan använda dem för olika övningar.

Ja, en del av utrustningen kan användas av vissa rullstolsanvändare. Avståndet mellan varje produkt är minst 150 cm - så att du kan röra dig på området med rullstol. Avståndet mellan stängerna i produkterna är från 57 cm till 90 cm. 

Våra produkter är certifierade enligt den europeiska standarden EN:16630. Om du vill få intygen kan du skriva till oss på följande adress: info@noordoutdoorfitness.se.

Ja, fallskyddet kan överlappa varandra.

De gröna linjerna får i princippet inte överlappa varandra. De blå linjerna får dock överlappa båda de blå och gröna linjerna MEN det får inte finns några fasta eller hårda föremål inom den blå cirkeln. (Träd, stenar, andra träningsredskap etc.)