Skip to main content

Miljö

Plateau - park och stadsmöbler

Dansk produktion

Miljön väger tungt hos NOORD och vi sätter en ära i att vara ett danskt företag. NOORD har därför medvetet valt att ha tillverkning i Danmark. Det gör att vi kan ta hänsyn till miljön genom att minska transporterna till ett minimum – och vi sparar samtidigt in på onödigt CO2-utsläpp. Vi har dessutom valt att använda en miljövänlig vattenbaserad process för rostskyddsbehandling av de flesta av våra produkter. Denna ytbehandling skyddar stålet både in- och utvändigt och släpper i stort sett inte ut några tungmetaller. Vi använder ett slutet kretslopp i produktionen som ger +90 % återvinning och materialutnyttjande.

Minimalt underhåll

Miljön är närvarande i alla delar av designprocessen. Designen på de allsidiga träningsredskapen garanterar minimalt underhåll genom att inte ha några rörliga delar. De ska varken smörjas, rengöras eller efterspännas, vilket bidrar till att ge produkten lång livslängd.

Återvinningsbarhet

NOORD använder endast 100 % återvinningsbart stål. Fallunderlaget är också miljövänligt, det tillverkas av återvunnet gummi från bildäck. På detta sätt tar vi aktivt hänsyn till miljön.
Väljer du färgat material till fallunderlaget handlar det om infärgat naturgummi.

LÄS MER OM VÅR FITNESSUTRUSTNING FÖR UGEGYM

SwedishDanishEnglishGerman