Skip to main content
Träningsutrustning för park i New York 3
Hudson River Park - Manhattan

Detta är ett fantastiskt projekt på Gansevoorthalvön i Hudson River Park som kommer att resultera i ett nytt rekreationsområde för New York-borna. Området byggdes ursprungligen på fyllning från ett landåtervinningsprojekt som genomfördes för att utvidga Manhattan på 1830-talet. Detta gav det kända New York-baserade landskaps- och stadsdesignföretaget James Corner Field Operations en fantastisk möjlighet att införliva både ekologisk återställning och tillgång till vatten i projektet, vilket inte skulle vara möjligt på en vanlig pir i Hudson River Park.

Dansk design och produktion
180 standard RAL-färger
Enligt EN16630
Minimalt underhåll

Grön oas mitt i staden

James Corner Field Operations ansvarade för att utforma projektet i nära samarbete med det omgivande samhället, som fick stora möjligheter att lämna synpunkter genom en rad möten och workshops, vilket resulterade i en design som kombinerar både aktiv och passiv användning.                   

Området kommer att bli en grön oas, med ett saltkärr på den norra sidan som kommer att vara unikt på Manhattans sida av Hudsonfloden. Inhemska gräs och planteringar kommer att utgöra en värdefull livsmiljö samtidigt som parkens användare får en inblick i de miljömässiga fördelarna med ekosystem med tidvatten.

På halvöns södra sida finns Manhattans första offentliga strand. Stranden kommer att ha en stenig strand och kommer att ge kajakpaddlare och andra småbåtsägare tillgång till floden – men den kommer också att inbjuda till avkoppling och utsikt över floden.

Norr om stranden kommer det att finnas en gräsmatta med sittplatser och en stor idrottsplats med flera användningsområden, omgiven av trädgrupper.

Längs halvöns västra sida kommer det att finnas en hundrastplats, picknickbord och solstolar.

Ett av världens mest kända arkitekthus valde utomhusträningsutrustning från NOORD

Det kommer att finnas trädgårdar, promenader och ett fitnessområde – och för fitnessområdet har arkitekten valt NOORDs pulverlackerade träningsutrustning i rostfritt stål, som är väderbeständig och inte har några rörliga delar, dvs. det finns inga skruvar, bultar eller något annat som kan avlägsnas från utrustningen och användas för vandalism.

Liksom alla träningsredskap i NOORDs Spirer-serie är de utformade för att skapa ett estetiskt och funktionellt träningsområde i bostadsområden och offentliga parker. Utrustningen är idealisk för offentliga utrymmen och är utformad för träning med egen kroppsvikt, vilket minimerar risken för överbelastningsskador. De kan användas av alla oavsett kön, ålder och konditionsnivå.

Utomhusträningsutrustning används ofta när arkitekter som James Corner Field Operations utformar offentliga parker, stadsrum, hustak eller andra platser där en bred publik ska ha möjlighet att träna i det fria.

Fitnessutrustning från NOORD kommer att pryda ett prestigeprojekt i New York

Det var med stolthet och glädje vi skickade försändelsen till New York, med all elegant träningsutrustning som nu kommer att ingå i det stora prestigeprojektet i Hudson River Park på Gansevoort-halvön, Manhattan. Turister från hela världen och lokala invånare kommer att få möjlighet att uppleva den vackra parken och under även utomhusträningsutrustningen från NOORDs Spirer-serie.

Arbetet är i full gång och beräknas vara klart våren 2023 - New York, here we come!

FAQ om Calisthenics
Finns det garanti på calisthenics utrustning på NOORD?

NOORD ger tio års garanti på strukturella-, material- och produktionsfel. Garantin täcker inte fel som är ett resultat av försummat underhåll, normalt slitage, skada eller bleknade färger. Garantin kräver att NOORDs rekommendationer för installation och underhåll följs. Kontakta oss angående garantin om området ligger inom 5 km från saltvatten.

Låt NOORD hjälpa dig att starta ditt Calisthenics-äventyr

Med den funktionella och snygga utomhusträningsutrustningen från NOORD kan du skapa en enastående fitnesspark där du kan träna calisthenics, HIIT, crossfit och cirkelträning.

Kontakta oss idag för att lära dig mer om hur du kan starta aktiviteter i ditt område.

SwedishDanishEnglishGerman