Skip to main content
Träningsutrustning för utomhusbruk i parker och stadsområden
Elegant fitnesspark i Roskilde, Danmark.

NOORD Outdoor Fitness har levererat en fitnesspark med utomhusträningsutrustning och våtformad gummibeläggning till kommunen Roskilde i Danmark.

Platsen för parken har valts så att träningen är lättillgänglig för både studenterna vid Roskilde universitet och Absalon, samt boende i de omgivande bostadsområdena.

Dansk design och produktion
180 standard RAL-färger
Enligt EN16630
Minimalt underhåll

Elegant fitnesspark i Roskilde, Danmark.

NOORD Outdoor Fitness har levererat en fitnesspark till kommunen Roskilde i Danmark

Trekroner är ett naturskönt område i Roskilde med en egen tågstation, olika former av boende, ett attraktivt och centralt beläget affärsområde, Roskilde universitet (RUC) och yrkesskolan Absalon – och det är nära Köpenhamn.

Roskilde kommun är mitt uppe i att utveckla området Trekroner och målet är att utveckla det till en självständig stadsdel där bostäder, universitet och företag kompletterar varandra och där kunskap, miljö och natur är de drivande idéerna i stadsutvecklingen.

Placeringen af fitnessparken

Som en del av visionen beslutades det att skapa en utomhusfitnesspark, och Roskilde kommun, i samarbete med Trekronerrådet och RUC, kom på idén att placera denna fitnesspark på Lysalléen. Här hittar du hela paletten av både ägar- och hyresbostäder, seniorboenden, studentbostäder, lägenheter och villor samt företag på båda sidor av avenyn.

Ena änden av Lysalléen slutar vid Trekronerskolan, den andra ligger upp till Trekronersjön med RUC och Absalon Professional School precis på andra sidan sjön – och det beslutades att placera träningsutrustningen så nära sjön som möjligt. Just denna plats rymmer bland annat en stor önskan från studenterna på RUC och ger enkel tillgång för både boende, studenter och andra användare i alla åldrar.

Valet av träningsutrustning föll på NOORD´s Spirer-serie – elegant och hållbar träningsutrustning som kräver minimalt med underhåll. Eftersom det finns otaliga ledningar i marken – både nya och gamla – var det enda alternativet att placera verktygen i en rak linje, där träningsutrustningen också flankeras av träd, vilket ger en fantastisk känsla av att vara ute i naturen mitt i stadsmiljön!

Träningsutrustning för alla nivåer och åldersgrupper.

Kommunen Roskilde valde 16 träningsredskap och en Spirer-skylt med inspiration för övningar som kan utföras på de olika träningsredskapen. Det valda utbudet appellerar till en bred åldersgrupp och är utmanande för alla, oavsett nivå. Utrustningen i Spirer-serien är utformad så att användaren själv kan bestämma hur mycket belastning de vill ha i varje övning. Dessutom är träning med egen kroppsvikt idealisk för både styrketräning och konditionsträning, men också rehabilitering, eftersom denna träningsform minimerar risken för överbelastningsskador.

NOORDs utomhusträningsutrustning, som är eleganta pulverlackerade stålrör, kan levereras i 180 olika UV-stabila RAL-färger och har inga rörliga delar. Det innebär att det inte finns några skruvar, bultar eller annat som kan tas bort från utrustningen och användas för vandalism. Samtidigt kräver skötseln av träningsutrustningen från NOORD ett minimum av underhåll. Läs mer om vårt sortiment av träningsredskap här.

 

Other projects

Elegant fitnesspark i Roskilde, Danmark

Elegant fitnesspark i Roskilde, Danmark. NOORD Outdoor Fitness har levererat en fitnesspark med utomhusträningsutrustning och våtformad gummibeläggning till kommunen Roskilde i Danmark. Platsen för parken...

Læs mere

Ett prestigeprojekt i Hong Kong

Ett prestigeprojekt i Hong Kong Ett prestigeprojekt i Hong Kong Träning med utsikt över havet, bergen och staden Takterrasser utnyttjas alltmer för avkoppling, grillkvällar och...

Læs mere

Calisthenics

Calisthenicsutrustning Calisthenics udstyr med høj funktionalitet og holdbarhed, som henvender sig til en bred målgruppe, bliver oftere og oftere brugt i byggeprojekter for kommuner, på...

Læs mere
SwedishDanishEnglishGerman