Skip to main content
Udenddoers-fitnessredskaber-fra-NOORD-til-udstraekning-og-Calisthenics-traening.jpg
Calisthenicsutrustning

Calisthenics udstyr med høj funktionalitet og holdbarhed, som henvender sig til en bred målgruppe, bliver oftere og oftere brugt i byggeprojekter for kommuner, på offentlige arealer, i skolegårde og hos den lokale forening.

Hos NOORD har vi mange års erfaring med design og produktion af netop calisthenics udstyr.

Dansk design och produktion
180 standard RAL-färger
Enligt EN16630
Minimalt underhåll

Calisthenicsutrustning och -träning

Calisthenics är ett annat ord för kroppsviktsträning, där kroppen används som främsta redskap och vikt, för att utveckla kroppsbyggnad och bemästra övningar. Träningsformen bygger upp funktionell styrka då flera muskelgrupper tränas samtidigt, samt stärker leder och senor. Skaderisken minskar även genom användning av den egen kroppsvikten som motvikt utan tunga vikter. Calisthenics är i dag en populär träningsform men har länge använts inom t.ex. militären och av kroppsbyggare.

 

Utrustning för calisthenicsträning på utegym

Eftersom calisthenicsträning är en träningsform där övningarna utförs utan extra vikter är utrustningen på utegymmen anpassade specifikt utifrån kroppsviktsträning. Calisthenics-träning kan användas som självständigt träningspass, för viktnedgång, till bodybuilding eller för konditionsträning. 
 
Calisthenicsträning har många fördelar eftersom man bara använder kroppens egenvikt som belastning, därför minskar skaderisken till ett minimum. Träningsformen når en bred målgrupp eftersom den kan skräddarsys med övningar på alla nivåer
 

Vad är fördelarna med calisthenicsträning?

Det finns inget som säger att du inte kan kombinera t.ex. konditionsträning, styrketräning och calisthenics, snarare tvärtom. Fördelarna med calisthenics är många, och gör man en jämförelse med t.ex. styrketräning kan man se att utöver gemensamma fördelar som styrka, uthållighet och välmående får du också bättre balans, koordination, kroppskontroll och rörlighet med calisthenicsträning.

Enkla calisthenicsövningar

Vi rekommenderar dig att börja smått med enklare övningar som pull-ups, push-ups, chin-ups eller squats innan du ger dig på mer avancerade övningar. Som med alla andra träningsformer tar det tid och dedikation innan du når resultat och med en långsam och stadig utvecklingskurva minskar du risken för att skada dig. Nedan listar vi några av de vanligaste calisthenicsövningarna.

 

Push-ups

Här tränar du styrka i överkroppen genom att lägga dig raklång med magen och bröstet nedåt och endast handflatorna och tårna i kontakt med marken. Pusha sedan upp med armarna och släpp ned i jämn takt, utan att gå hela vägen åt något av hållen. Målet är att aktivera musklerna i överkroppen så mycket som möjligt.

Chin-ups

Ta tag i en horisontell stång med handflatorna vända mot dig och dra upp kroppen tills hakan är i nivå med stången. Släpp sedan ned i en kontrollerad rörelse. Chin-ups tränar främst den stora ryggmuskeln latissimus dorsi samt biceps. För ökad stabilitet kan du kröka knäna något och korsa smalbenen bakom dig.

Pull-ups

Liknande övning som ovanstående chin-ups, men här har du istället handflatorna vända ifrån dig och ett något bredare grepp kring din pull-up bar. Denna övning är lika bra för latissimus dorsi men tränar musklerna kring skulderbladen bättre än chin-ups.

Squats

Knäböj är en annan övning som är viktig att få till rätt för att få bra förutsättningar i ditt fortsatta arbete med calisthenics. Ställ dig med fötterna rakt framåt från kroppen i axelbredd, släpp ned rumpan mot golvet tills knäna är helt böjda och lyft sedan upp kroppen igen. Använd armarna som motvikt för att undvika att falla bakåt och se till att stå stabilt med fötterna i golvet.

Få en offert på din calisthenics-park med en 3D-visualisering.

På NOORD värderar vi högt att skapa unika och skräddarsydda lösningar i samarbete med våra kunder. Om du vill se hur det kommer att se ut kan vi erbjuda en 3D-visualisering av din kommande calisthenics park. En av våra rådgivare skapar en 3D-visualisering utifrån dina krav och önskemål, som ni sedan går igenom tillsammans.

På så sätt får du en översikt och inflytande över hur resultatet blir.

FAQ om Calisthenics
Finns det garanti på calisthenics utrustning på NOORD?

NOORD ger tio års garanti på strukturella-, material- och produktionsfel. Garantin täcker inte fel som är ett resultat av försummat underhåll, normalt slitage, skada eller bleknade färger. Garantin kräver att NOORDs rekommendationer för installation och underhåll följs. Kontakta oss angående garantin om området ligger inom 5 km från saltvatten.

Se vores projekter

Elegant fitnesspark i

Elegant fitnesspark i Roskilde, Danmark. NOORD Outdoor Fitness har levererat en fitnesspark med utomhusträningsutrustning och våtformad gummibeläggning till kommunen Roskilde i Danmark. Platsen för parken...

Læs mere

Ett prestigeprojekt i

Ett prestigeprojekt i Hong Kong Ett prestigeprojekt i Hong Kong Träning med utsikt över havet, bergen och staden Takterrasser utnyttjas alltmer för avkoppling, grillkvällar och...

Læs mere

Calisthenics

Calisthenicsutrustning Calisthenics udstyr med høj funktionalitet og holdbarhed, som henvender sig til en bred målgruppe, bliver oftere og oftere brugt i byggeprojekter for kommuner, på...

Læs mere
Låt NOORD hjälpa dig att starta ditt Calisthenics-äventyr

Med den funktionella och snygga utomhusträningsutrustningen från NOORD kan du skapa en enastående fitnesspark där du kan träna calisthenics, HIIT, crossfit och cirkelträning.

Kontakta oss idag för att lära dig mer om hur du kan starta aktiviteter i ditt område.

SwedishDanishEnglishGerman