Skip to main content

Vi har försökt samla all information nedan som är relevant för projekt för skolor, förskolor, institutioner, högskolor osv.
Vi hoppas att du hittar det du söker – om inte är vi här för att hjälpa dig.

NOORD arbetar med skolor och utbildningsinstitutioner över hela landet. Våra kreativa och fantasifulla projektledare och grafiska formgivare är involverade hela vägen från den första idén till det färdiga projektet. Vi deltar aktivt i sparrandet om vilka lösningar som är mest fördelaktiga för den enskilda skolan eller utbildningsinstitutionen.

Allt för skolor, förskolor och institutioner på ett och samma ställe

Inspirerande utomhusområden förvandlar lärande till lek

NOORD har utformat lärspel för både grundskolor och gymnasieskolor, som kan användas som en del av undervisningen eller på fritiden på skolgården, i offentliga parker eller i stadskärnan.

Kontakta oss

Om du vill skapa en aktiv och hälsosam miljö för barnen på din skola kan du kontakta oss redan idag för ett kostnadsfritt samtal om dina önskemål, skolans nuvarande utomhusområden och din budget. Vi är tillgängliga från idé till färdigt projekt, så att du kan försäkra dig om att alla säkerhetskrav uppfylls, att alla material är av högsta kvalitet med lång livslängd till förmån för din skola och med respekt för din budget.

Tidigare samarbetspartner

Skapa välkomnande utomhusmiljöer i skolor, institutioner och universitet som främjar hälsa och fysisk aktivitet

När du väljer träningsutrustning för utomhusbruk från NOORD skapar du en utomhusmiljö med en välkomnande atmosfär och enkel och stilren design där skolor kan bidra till elevernas och studenternas hälsa genom att ge dem enkel tillgång till fysisk aktivitet.

Träningsutrustning för utomhusbruk uppmuntrar till fysisk aktivitet

Träningsutrustning för utomhusbruk är ett fantastiskt sätt att främja fysisk aktivitet och en hälsosam livsstil i skolorna. När man väljer träningsutrustning för utomhusbruk i skolor är det viktigt att ta hänsyn till faktorer som säkerhet, användningsmöjligheter och elevernas ålder. För grundskolor är enkel utrustning som jump boxar, pull-up-stänger och monkey bars lämplig. Med denna typ av träningsutrustning kan yngre barn utöva fysisk aktivitet på ett roligt och säkert sätt. I gymnasieskolor, universitet och högre utbildningsinstitutioner kan mer avancerad utrustning som t.ex. battle ropes, parallellstänger och TRX-utrustning läggas till. Dessa typer av utrustning är mer utmanande och lämpar sig för äldre studenter som vill förbättra sin fysiska kondition samtidigt som de får många timmars skoj och social interaktion med vänner. Ett välplanerat fitnessområde utomhus kan främja social interaktion och skapa en känsla av gemenskap bland elever och studenter. Detta kan vara särskilt användbart för äldre elever, som är mer benägna att delta i fysisk aktivitet om de kan göra det tillsammans med sina vänner.

NOORD träningsutrustning för utomhusbruk finns i 180 olika färger och kräver minimalt underhåll

En av fördelarna med NOORDs danskdesignade träningsutrustning för utomhusbruk i skolor och utbildningsinstitutioner är att det inte finns några rörliga delar som kan avlägsnas från utrustningen, vilket gör den vandalsäker. Den hållbara rostskyddsbeläggningen och pulverlackeringen gör att utrustningen inte rostar och klarar alla väderförhållanden. Om det olyckligtvis skulle uppstå djupa repor på träningsutrustningen kan de repareras med en reparationsfärg som ingår i leveransen och som har samma färg och glans som utrustningen var målad med vid inköpstillfället. All utrustning finns i 180 standard RAL-färger, vilket gör det lätt att anpassa utrustningen till omgivningen, arkitekturen och miljön.

Träningsutrustning för utomhusbruk i skolor och utbildningsinstitutioner kan bidra till att främja en hälsosam livsstil

Att lägga till träningsutrustning för utomhusbruk i ett projekt för skolor och utbildningsinstitutioner är ett utmärkt sätt att uppmuntra barn och ungdomar att vara fysiskt aktiva och leva en hälsosam livsstil. Om du vill skapa en aktiv och hälsosam miljö för barn och ungdomar i grundskolor och gymnasieskolor, kontakta oss redan idag för en kostnadsfri diskussion om dina behov. Vi är tillgängliga från idé till färdigt projekt och ser till att alla säkerhetskrav uppfylls, att alla material är av högsta kvalitet, med 10 års garanti och ett minimalt koldioxidavtryck genom att inkludera träningsutrustning för utomhusbruk från NOORD i ditt nästa projekt.

Läs om NOORDs miljöcertifieringar här.

 

Gør skolens udearealer inspirerende og flotte med produkter fra NOORD

Skolernes udearealer er en vigtig faktor når man skal skabe et aktivt og sundt miljø for børn og unge. Inspirerende udearealer kan være med til at give børnene lyst til at bevæge sig, lege og udforske deres omgivelser.

En farverig og indbydende skolegård kan gøre en stor forskel for børnenes motivation til at være aktive og selv tage initiativ til aktiviteter.

Ved at lave flotte legeområder med termoplast på asfalten kan man skabe et inspirerende miljø for børnene. Det kan være hinkeruder, cykelbaner og andre aktivitetsspil, der gør skolegården mere attraktiv for eleverne.

Skolernes udearealer skal være rummelige og give plads til forskellige aktiviteter, så børnene kan udfolde sig på deres egne præmisser. Det kan være multibaner med plads til boldspil, lege- og læringsspil, der kombinerer læring med sjov og socialt samvær i frikvartererne, mooncar baner, der opfordrer til sjov og leg med alt fra mooncars, cykler, løbehjul og rulleskøjter, samt udstyr til  klatring eller motion og steder, hvor børnene kan sidde og slappe af.

En god skolegård kan skabe social interaktion og øget fysisk aktivitet

En god skolegård kan også være med til at skabe social interaktion og samhørighed mellem børnene. Dette kan opnås ved at skabe fælles områder, hvor børnene kan mødes og lege sammen.

Leg- og lærings-spillene fra NOORD er et af vores mest populære produkter til skoler, da de udfordrer elevernes læring på en sjov og inspirerende måde, samtidig med at de giver socialt samvær og fysisk aktivitet i frikvarteret.

Se video og læs om alle spillene her

I det hele taget er det vigtigt, at skolernes udearealer er et sted, hvor børn trives og har lyst til at være. Det kan være med til at øge deres motivation for at være aktive og skabe en positiv fysisk og mental atmosfære. En skolegård med et inspirerende og indbydende miljø skaber liv og glæde hos børnene og kan være med til at fremme deres fysiske og mentale sundhed.

45 minutters fysisk aktivitet pr. skoledag er ikke noget problem med inspirerende udearealer

I dag stilles der krav til skolerne om at eleverne bevæger sig aktivt i 45 minutter pr. skoledag. For mange skoler er dette en stor udfordring, efterhånden som eleverne bliver ældre.

Hos NOORD har vi skabt unikke leg- og læringsspil til skolegården, som gør det attraktivt og sjovt at bevæge sig og være fysisk aktiv, samtidig med at man får frisk luft i skoletiden.

Til vores folkeskoler og institutioner tilbyder vi en bred vifte af udendørs aktivitetsspil, løbebaner og redskaber:

 • Leg- og læringsspil
 • Legepladser
 • Termoplast til skolegården
 • Cykelbaner og mooncartbaner
 • Motionsredskaber til de ældste elever
 • Løbebaner og atletikanlæg til skoler
 • Sportsbelægning til basketball baner, multibaner, panna baner mv.
 • Gummibelægning/ Faldunderlag til legepladser
 • Multibaner og pannabaner

Skab et multifunk- tionelt område med et hav af aktivitets-muligheder

For efterskoler, gymnasier, sportscollege og andre uddannelsesinstitutioner der ønsker at anlægge et helt område med aktiviteter på tværs af forskellige sportsgrene, har vi designet sportsanlæg der giver mulighed for:

 • Løbetest og løbetræning på 200 m løbebane
 • Forhindringsbane med varieret terræn og udvalgte forhindringer
 • Fitnessredskaber til crossfit og styrketræning
 • Atletikdiscipliner, såsom længdespring, løb og højdespring
 • Pannabane eller multibane til basket, fodbold, street hockey mv.

Læs mere om vores sportsanlæg til uddannelsesinstitutioner her

Vonsild skole går foran og viser, hvordan nytænkning skaber unikke udearealer

Se, hvordan en folkeskole i Kolding omdannede alle skolens udearealer til et kreativt og innovativt læringsrum med masser af aktiviteter for elever på alle klassetrin. Skolelederen nedsatte en tænketank af medarbejdere, som resulterede i en unik sammensætning af lærings- og aktivitetsområder på skolen til glæde for elever, lærere, SFO’en og byens borgere, som benytter de attraktive faciliteter udenfor skolens åbningstid.

Læs om Vonsild skole her

SwedishDanishEnglishGerman